Isn´t it obvious



I natt, efter att min söta pojkvän tyckte det var en bra idé att ringa mig sådär runt 3-tiden, hade jag lite svårt att somna om och började fundera lite på gågna trender. Är det inte roligt hur det vi tyckte var så snyggt för 10 år sedan är något vi skrattar åt nu? Och garanterat kommer vi om några år skratta åt det vi tycker är såå inne idag.

Jag tror bestämt att någon på tv4s modesida hade samma fundering som jag för där hittade jag det här, kommer ni ihåg?

2000 Året då piratbyxan, fejkreptilskärpet och partytoppen regerade. En jeansjacka från Levis och stövlar med spetsig tå på detta och du hade looken.

2001 Byxor med låg midja och vidd i benen och pochahontas-topp. Indian-looken var het, liksom Moulin Rouge-korsetter och kassler-linne. Sade någon otippad kontrast?

2002 Singoallatoppen med volanger, matchade med stora örhängen regerade vid sidan av den allt mer tilltagande rockstilen (glamrock) där pilotsolglasögon var det enda rätta. Rockbrutta goes ziegenare.

2003 Gummisnodd runt bootcut-jeansen, nätbrynja och ballerianskorna med snörning upp på vaden, var något vi tyckte var hot detta år. Minns någon Gina tricot-setet? Linne och tröja i ett?

2004 Nu skulle vi stoppa in jeansen i stövlarna med rund tå, och samtidigt vira in oss i ryska sjalar som gärna fastande i våra egengjorda örhängen.

2005 Leggingens tid var kommen. De kunde med fördel matchas med såväl omlottklänning, etnoinfulerade tunikor som den vita skjortan med skinnjackan över.

2006 Klänningen med bältet i midjan var årets it, tillsammans med etnoaccessoarer eller ett par pumps med peep toe.

2007 Midjan kröp uppåt på byxorna, i samma takt som platåskorna blev allt högre. Vi gick i Paperbag-kjolar och hade nitskor.

2008 Det gyllene chinos-året, som även innehöll vippkjolar, hattar och blommigt.

2009
Byxdressen gjorde en revival, liksom axelvaddarna och MC-jackan. Nitar och svart regerade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0