ledig dag

I dag är jag ledig! Jag har ägnat förmiddagen åt städning och lite tvätt. Nu ska jag unna mig en slöstund i soffan innan jag fortsätter med dagen. På schemat står fika med Elinor, lite ärenden på stan och höstens första träningspass på Friskis.

Jag har läst mina daliga bloggar och nästan alla har skrivit något om gårdagens val, det vore väl nästan konstigt annars? Att ens lägga energi på att kommentera att 6 % av sveriges befolkning röstade på SD känns onödigt. Det är kort och gott katastrof!
Det är givetvis det värsta med gårdagens resultat, men tätt efter kommer det faktum att vi nu ska fortsätta bo i ett land där pengar är viktigare än människan. För ja, lite så ser jag det faktiskt. Självklart kan man inte bygga ett land på bidrag, men är det bättre med ett land där man slås ut ur samhället om man är allvarligt sjuk? Kanske lite hårddraget, men på det stora hela, ja! 
Jag förstår att man inte vill betala mängder i skatt om man är förmögen, det skulle troligen inte jag heller vilja. Men om det någon gång skulle bli aktuellt hoppas jag innerligt att jag aldrig blir så egoistisk att jag hellre ser sjuka människor lida mer än de redan gör bara för att slippa betala några kronor extra..

Det är så jag ser det, och med det menar jag inte att de personer som inte tycker som jag är dåliga människor, jag har många vänner som gör det och jag älskar dem lika mycket för det!
Olika livssituationer ger olika åsikter, och det här är min :)

Kommentarer
Postat av: L

Bra åsikter!

2010-09-20 @ 15:26:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0